جواب سوال شما؛ که آیا می توانم کامپوزیت یا لمینیت کنم و یا باید ارتودنسی انجام بدهم در ادامه داده شده. پس مطالعه تا انتهای این متن برای شما ضروری است

نیاز به ارتودنسی یا لمینیت ؟

نیاز به ارتودنسی یا لمینیت

چه افرادی نیاز به ارتودنسی دارند؟ آیا لمینیت یا کامپوزیت می‌تواند جایگزین ارتودنسی شود؟

اصلاح طرح لبخند موضوعی است که این روزها فکر اکثر افراد جامعه را به خود درگیر کرده. در سالهای اخیر داشتن دندانهای زیبا از زیبائی مابقی اجزای صورت مهم تر شده است. در واقع می‌توان گفت امروزه داشتن لبخند زیبا و دندان‌های مرتب به یک امر ضروری برای حضور در جامعه، به خصوص برای افرادی که جایگاه اجتماعی بالایی دارند، تبدیل شده است. از این رو نیاز به ارتودنسی و لمینیت یا کامپوزیت روش های پرطرفدار در جهان برای انجام این کار می باشد. با اینکه لیمینیت و کامپوزیت دندان یک روش درمانی نیست و بیشتر برای زیبایی بخشیدن به خط لبخند انجام می‌شود، اما امروزه بسیاری افراد از این روش بجای ارتودنسی استفاده می‌کنند.

ارتودنسی از لحاظ پزشکی و سلامتی بهترین روش برای درمان ایرادات دندانی است. روشی که به واسطه اهمیت زیاد آن در علم دندانپزشکی پیشرفت‌های زیادی تاکنون داشته. با این حال بازهم افرادی بدون آگاهی و مشورت با یک دندانپزشک متعهد و ماهر به سراغ روش‌های سریع برای زیبایی طرح لبخند، مانند لمینیت وکامپوزیت می‌روند. در صورتی که اگر دندانهای شما نیاز به ارتودنسی داشته باشد و لمینیت یا کامپوزیت را ترجیح دهید؛ مجبور هستید دندانهای ارزشمندی که تا پایان عمر به آنها نیاز دارید را عصب کشی کنید (دندان را به جسم مرده تبدیل کردن) و سپس دندانهایتان را تراش دهید.لذا این متد نمی‌تواند سلامت دندان‌هایی که نیاز به ارتودنسی دارند را تأمین کند. با توجه به اینکه انتخاب روش مناسب برای داشتن لبخند زیبا این روزها برای بسیاری از افراد به سؤال و دغدغه ای بزرگ تبدیل شده در ادامه این مطلب قصد داریم با جزئیات بیشتر به این موضوع بپردازیم. با ما  همراه باشید تا به شما بگوییم چه دندان‌هایی نیاز به ارتودنسی دارند و چه زمانی لمینیت و یا کامپوزیت به کار گرفته می شود؟

ارتودنسی یا لمینیت

4825494 - 0933

88015766 - 021

بهترین کامپوزیت دندان
کامپوزیت IPS
دکتر ماندا آیت الهی متخصص کامپوزیت
کامپوزیت ونیر

عکس، بیمار دکتر آیت الهی

عکس، بیمار دکتر آیت الهی

عکس، بیمار دکتر آیت الهی

عکس، بیمار دکتر آیت الهی

شاید جواب این سؤال به ظاهر ساده باشد. همانطور که می دانید، دندان‌های روی هم رفته و نامرتب از شایع‌ترین مواردی هستند که قطعاً نیاز به ارتودنسی دارند. اما تنها این نوع دندان‌ها جزو موارد ضروری ارتودنسی نیستند. در برخی موارد به خصوص در کودکان تشخیص نیاز به ارتودنسی با بررسی الگوی رشد فک‌ها و مقایسه آن با الگوی رشد طبیعی صورت توسط دندانپزشک انجام می‌پذیرد. در بزرگسالان تشخیص نیاز به ارتودنسی ساده‌تر بوده و با بررسی چند الگوی دندانی که به malocclusion معروف است انجام می‌شود. افرادی که این الگوها را در دندان‌های خود دارند کیس های ارتودنسی هستند. در ادامه الگوهای مختلف malocclusion را شرح خواهیم داد.

چه دندان‌هایی نیاز به ارتودنسی دارند؟

چه دندانهائی نیاز به ارتودنسی دارند
بهترین سن ارتودنسی
Overcrowding یا شلوغی دندان‌ها: شلوغی دندان‌ها دو حالت دارد. یا اینکه تعداد دندان‌های داخل دهان بیش از حد نرمال باشد. مانند بیمارانی که دندان‌های نیش اضافه دارند. یا فک بیمار جای کافی برای همه دندان‌ها نداشته و یا دندان‌های عقل باعث روی هم افتادن این دندان‌ها شده باشد.
Open bite یا باز بودن بین دو فک: در این ناهنجاری در مواقعی که دندان‌های خلفی و نیش روی هم قرار می‌گیرند بین دندان‌های جلو در دو فک فاصله وجود دارد. البته این فاصله ممکن است در ناحیه عقب یا کناره‌های فک نیز وجود داشته باشد.
Crossbite در حالت کراس بایت دو ردیف دندان به درستی روی هم قرار نمی‌گیرند. این مورد نیز حالت‌های مختلفی در بیماران دارد. گاهی اوقات کراس بایت در دندان‌های عقبی و گاهی اوقات در دندان‌های جلویی دیده می‌شود. در بهم ریختگی‌های شدیدتر نیز هر دو این‌ها دیده می‌شود.
Overbite این مورد مربوط به زمانی است که در هنگام بستن دهان دندان‌های ردیف بالا بر روی دندان‌های ردیف پایین قرار می‌گیرند. در موارد overbite شدید، ممکن است دندان‌های پایین با لثه برخوردن کنند.
Underbite(anterior crossbite) این ناهنجاری برعکس مورد قبل است. یعنی دندان‌های فک پایین در هنگام بستن دندان روی دندان‌های فک بالا قرار می‌گیرند. این ناهنجاری ممکن است تنها در 4 دندان جلو دیده شود. در موارد شدیدتر اما تمام فک را در بر می‌گیرد که به ظاهر بولداگ معروف است.
Spacing یا فاصله: فاصله بین دندان‌ها معمولاً به دلیل کوچک بودن دندان‌ها، از دست دادن یک یا چند دندان، زبان زدن به دندان‌های در حال رشد و یا جویدن شست به وجود می‌آید. این عارضه در بین کیس های ارتودنسی بسیار شایع است و راحت‌ترین نوع ارتودنسی را نیز دارد.

ارتودنسی آمریکایی

در مواردی که تنها فاصله بین چند دندان جلو دیده می‌شود و یا دندانها مرتب می‌باشد ولی کوچک هستند و یا لبه ی دندانها اره ای است می‌توان از لمینیت و کامپوزیت برای اصلاح طرح لبخند استفاده کرد. اما گاهی اوقات افراد با مراجعه به دندانپزشکان غیر متخصص و غیر متعهد با پیشنهادات عجیبی مواجه می‌شوند. در این موارد پزشک با وجود بهم ریختگی دندان‌ها بازهم روش  لمینیت و کامپوزیت را به بیماران توصیه می‌کنند. در صورتی که چنین روشی برای اصلاح این نوع دندان‌ها توسط دندانپزشکان متخصص ابداً توصیه نمی‌شود. طبق نظر دندانپزشک معتبر حتی بهم ریختگی های سطحی نیز نیاز به ارتودنسی خواهد داشت و با ارتودنسی نامرئی متحرک قابل درمان خواهد بود.
        
در کامپوزیت و لمینیت که بیشتر به دلیل تسریع در اصلاح شکل دندان‌ها و طرح لبخند انجام می‌شود، دندان‌های اصلی فرد که به احتمال زیاد بخش اعظم آن‌ها سالم هستند تراشیده شده و روی آن‌ها یک لایه ونیر کامپوزیتی یا سرامیکی قرار می‌گیرد. چنین روشی نه تنها راه حل درمانی برای برطرف کردن ایرادات دندانی نیست، بلکه در دراز مدت مشکلات عدیده‌ای را برای افراد به وجود می‌آورد.

تعهد یک دندانپزشک باتجربه ، این است که بافت اصلی دندان‌ها را تا حد امکان نگه دارد، زیرا هیچ بافت جایگزینی از جمله ونیر کامپوزیت حتی با بهترین جنس جایگزین بافت اصلی دندان نخواهد شد. از این رو بهتر است برای اصلاح شکل دندان‌های خود ابتدا به یک دندانپزشک حاذق مراجعه کرده و با مشورت او روش مناسب برای این کار را انتخاب کنید. تعهد یک دندانپزشک متخصص این است که بافت اصلی دندان‌ها را تا حد امکان نگه دارد، زیرا هیچ بافت جایگزینی از جمله ونیر کامپوزیت حتی با بهترین جنس جایگزین بافت اصلی دندان نخواهد شد. از این رو بهتر است برای اصلاح شکل دندان‌های خود ابتدا به یک دندانپزشک خبره مراجعه کرده و با مشورت او روش مناسب برای این کار را انتخاب کنید. در صورت نیاز به ارتودنسی نیز می‌توانید با توجه به شرایط دندان‌ها روش مورد نظر خود را انتخاب کنید تا ظاهر دلخواهتان در طول درمان از بین نرود.



انجام لمینیت برای دندان‌های بهم ریخته تنها در زمانی قابل استفاده است که فاصله دندانی وجود داشته و یا در اثر شلوغی دندان‌ها مقداری از بافت دندان‌ها در اثر پوسیدگی خراب شده باشند. در این صورت تراش دادن دندان‌ها در حد کم ممکن است. اما برای موارد دیگر بهتر است با دندانپزشک متخصص مشورت کنید. دکتر ماندانا آیت الهی توصیه می‌کند برای اصلاح عیوب ظاهری دندان‌های خود حتی الامکان به سراغ روش‌های شامل لمینیت و کامپوزیت نروید. زیرا به راحتی می‌توانید با انجام ارتودنسی و داشتن کمی صبر، سال‌ها از لبخند زیبای خود با دندان‌هایی سالم لذت ببرید.

در چه مواردی لمینیت و یا کامپوزیت جایگزین ارتودنسی می‌شود؟

کامپوزیت دندان چیست

کامپوزیت IPS نیمی از دندانها

گاهی اوقات دندان‌ها پس از ارتودنسی نیز ممکن است ظاهر دلخواه فرد را نداشته باشد. معمولاً این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که دندان‌ها کوچک بوده و یا در اثر پوسیدگی بین دندانی ظاهر زیبای خود را از دست داده‌اند. در این موارد می‌توان پس از انجام درمان ارتودنسی دندان‌ها را لمینیت یا کامپوزیت کرد. مزیت این روش این است که بخش اعظم دندان‌ها برای لمینیت یا کامپوزیت حفظ خواهد شد.
البته در بسیاری از موارد دندان‌های درشت باعث بهم ریختگی می‌شوند. اکثر الگوهای دندانی که نیاز به ارتودنسی دارند به دلیل بزرگ بودن دندان‌ها اتفاق می افتد. این دندان‌ها پس از ارتودنسی ظاهری بسیار زیبا پیدا می‌کنند و نیازی به لمینیت نخواهند داشت. در واقع پس از ارتودنسی با یک جرم گیری و یا بلیچینگ دندان‌های شما مانند دندان‌های لمینیت شده می‌درخشند.

آیا انجام لمینیت پس از ارتودنسی ممکن است؟
کامپوزیت سوئیسی

عکس، بیمار دکتر آیت الهی

ارتودنسی چقدر زمان می برد

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که بزرگسالان را برای رفع ایرادات شکل دندان به سمت لمینیت و کامپوزیت می‌کشاند، زمان کوتاه این روش است. بسیاری از افراد بر اساس یک تصور غلط و قدیمی فکر می‌کنند ارتودنسی بین 1 تا 2 سال زمان می‌برد. در صورتی که پیشرفت علم دندانپزشکی در این چند سال این زمان را به کمتر از 8 ماه کاهش داده است. یعنی شما می‌توانید تنها در کمتر از 8 ماه دندان‌هایی سالم، مرتب و زیبا داشته باشید بدون اینکه در آینده با مشکلات و عوارض مواجه شوید. بنابراین اگر دندان‌هایتان نیاز به ارتودنسی دارد، هرچه زودتر به یک دندانپزشک حرفه‌ای مراجعه کنید.
دکتر ماندانا آیت الهی با تجربه بالا و علم به روز خود درمان ارتودنسی را حتی برای کیس های بسیار پیچیده در کوتاه‌ترین زمان انجام خواهد داد. این کار در واقع با در اختیار داشتن جدیدترین دستگاه‌های دندانپزشکی و بهترین متریال برای ارتودنسی و نیز آگاهی از روش‌های به روز دنیا برای ارتودنسی توسط دکتر آیت الهی امکان پذیر شده است. دکتر آیت الهی پس از تشخیص نیاز به ارتودنسی بهترین روش برای انجام این کار را به بیماران پیشنهاد کرده و بیمار را از تمامی مراحل انجام کار مطلع می‌سازد. این کار موجب رضایت بسیار بیشتر افراد از نتیجه کار شود.

ارتودنسی چقدر زمان می‌برد؟
ارتودنسی آمریکایی/ جوابگیری در کوتاه ترین مدت
مناسب مشکل پسندان / IPS کامپوزیت سوئیسی
بازگشت به صفحه اول

عکس، بیمار دکتر آیت الهی