فهرست مطالب

ایمپلنت دندان یا کاشت دندان به روشی گفته می شود که طی آن ساختاری مشابه به دندان طبیعی در دهان ایجاد می شود و به صورت دائمی در دهان باقی می ماند. با توجه به این موضوع که این کار یک کار کاملا تخصصی است و دندانپزشک باید تخصص کافی را در این زمینه داشته باشد، شما باید به بهترین دندانپزشک ایمپلنت مراجعه کنید. دندانپزشک ابتدا وضعیت لثه ها را بررسی می کند و سپس اقدامات لازم را برای آماده سازی دندان ها انجام می دهد و در پایان دندان در دهان شما جایگذاری می شود.

ایمپلنت

ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت با ایجاد ریشه و یا پایه قوی در داخل دندان باعث می شود که ساختار دندان در دهان شکل بگیرد و در نتیجه افراد به دندان هایی با ظاهر و عملکرد طبیعی دسترسی خواهند داشت. در این روش درمانی، از فیکسچرهای تیتانیومی استفاده می شود و سپس روکشی بر روی آنها نصب می گردد. این روش باعث می شود غذاها به خوبی جویده شوند و دیگر افراد به دلیل از دست دادن دندان های خود مجبور نیستند که از غذاهای مخصوص استفاده کنند.  

بخش اول توضیحات راجع به ایمپلنت

اجزای ایمپلنت

ایملپنت از اجزای مختلفی تشکیل شده است که در پایان زمانی که این المان ها در کنار یکدیگر قرار می گیرند یک دندان طبیعی را شکل می دهند. اجزای آن به شرح زیر هستند:

  • فیکسچر تیتانیومی و یا پایه: فیکسچر یا پایه مهمترین قسمت دندان است که در داخل لثه گذاشته می شود و مانند ریشه دندان عمل می کند. بهتر است بدانید جایگذاری پایه در دندان بسیار مهم است و اگر فیکسچر به خوبی پایه گذاری نشود، ممکن است به دندان های دیگر آسیب وارد شود.
  • اباتمنت:یکی دیگر از اجزای ایپلمنت اباتمنت است که در حد فاصل فیکسر و روکش قرار داده می شود و هدف اصلی آن ایجاد ارتباط میان فیکسر و روکش است. اباتمنت می تواند از جنس تیتانیوم، طلا و یا زیرکونیوم باشد.

روکش: روکش همان قسمت رویی ایملپنت است و چیزی است که شما در پایان در دهان افراد مشاهده می کنید. روکش بر روی اباتمنت فیکس می شود و ارتباط قوی را با پایه دندان برقرار می نماید. این مسئله باعث می شود که دندان ظاهری طبیعی به خود بگیرد و ساختار خود را حفظ نماید.

چه کسانی باید ایمپلنت انجام دهند؟

ایمپلنت و یا کاشت دندان برای تمامی کسانی که دندان های خود را از دست داده اند گزینه مناسبی است. معمولا، با افزایش سن و تحلیل رفتن لثه ها دندان ها در دهان شروع به ریزش می کنند. اگر دندان های خود را از دست بدهید و سپس جایگزین مناسبی برای آنها نداشته باشید، باعث می شود که لثه ها آسیب ببینند و همین امر به دندان های دیگری که در دهان شما وجود دارند آسیب وارد می کند و به مرور زمان آنها نیز دچار مشکل می شوند و در داخل دهان از بین می روند و در پایان افتادگی دندان رخ می دهد. البته باید بدانید جوانانی که در اثر ضربه، تصادف و یا فشار دندان هایشان را از دست داده اند می توانند از این روش برای جایگذاری دندان های خود استفاده نمایند.

ایمپلنت

طول عمر این روش چقدر است؟

یکی از سوالاتی که همواره بیماران و افرادی که کاندید انجام ایمپلنت هستند سوال می پرسند در این باره است که طول عمر این دندان در دهان چقدر است. بهتر است بدانید این دندان تقریبا یک دندان دائمی است و تا زمانی که مشکل خاصی برای آن به وجود نیامده باشد می توانید از آن استفاده کنید. البته باید بدانید روش نگهداری و جلوگیری از عفونت از جمله مواردی است که باید به آنها توجه داشته باشید تا به این دندان آسیب وارد نشود.

نکات مهم در اجرای ایمپلنت

برای اینکه ایمپلنت در دهان اجرا شود دندانپزشک باید به موضوعات خاصی توجه داشته باشید. دندانپزشک باید مطمئن شود که لثه های بیمار سفت و محکم هستند و توانایی حفظ فیکسچر را دارند. اگر لثه ها دچار عفونت شده باشند و یا تحلیل رفته باشند فیکسچر به خوبی در دهان باقی نمی ماند و همین امر مشکلات زیادی را به وجود می آورد. در صورتی که لثه ها دچار عفونت شده باشند، دندانپزشک آنتی بیوتیک تجویز می کند و بیمار باید دوره درمان را تکمیل کند. پس از آن، در صورتی که لثه ها تحلیل رفته باشند از پودر استخوان استفاده می شود تا فرم دوباره لثه ها حفظ شود و توانایی حفظ فیکسچر را داشته باشند. این پروسه ممکن است یک تا دو ماه طول بکشد. پس از آن ( زمانی که لثه ها سالم شدند) دندانپزشک فیکسچر را در دهان قرار می دهد. فیکسچر باید به مدت چند ماه در دهان باقی بماند تا با استخوان فک جوش بخورد و توانایی حفظ اباتمنت و روکش را داشته باشد ( این مدت برای هر فرد متفاوت است و ممکن است بین 2 تا 5 ماه متغییر باشد). در پایان اباتمنت و روکش بر روی دندان قرار داده می شود.

ایمپلنت یک روزه چیست؟

امروزه، در تبلیغات می شنویم که می گویند ایملپنت یک روزه برای بیماران اجرا می شود و همین امر باعث می شود این سوال پیش بیاید که ایپلمنت یک روزه چیست. بهتر است بدانید در صورتی که بیمار لثه های بسیار سفت و قوی داشته باشد دندانپزشک این کار را انجام می دهد و پایه دندان را بر روی لثه سوار می کند و سپس پروتز موقتی می گذارد. این روش معمولا برای دندان های جلویی به کار برده می شود که می توانند بر روی ظاهر اثر بگذارند. پس از دو و یا سه ماه روکش اصلی آماده می گردد و در دهان گذاشته می شود.

ما در کنار شماییم برای تجربه دندان های زیبا

ایمپلنت روشی است که به شما کمک می کند جایگزین مناسبی برای دندان های از دست رفته در دهان خود داشته باشید و زیبایی و ساختار دندان های خود را حفظ نمایید. با این روش، فرم طبیعی دندان های شما حفظ می گردد و اعتماد به نفس تان افزایش می یابد. ما در کنار شما هستیم تا زیبایی را تجربه کنید و بتوانید با حفظ ساختار طبیعی دندان در دهان خود برای همیشه لبخند زیبا و دلچسبی داشته باشید. تمامی دندانپزشکان مجموعه ما دارای تخصص بالایی هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان در تماس باشید.