دندان ها از مهمترین ارگان هایی هستند که در وجود هر انسانی وجود دارند. شما با استفاده از دندان هایتان می توانید غذا بجوید و سپس غذا وارد سیستم گوارشی می شود و فرآیند جذب مواد مغذی آغاز می گردد. دندان ها در کنار فانکشن سلامتی بر روی زیبایی نیز اثر می گذارند. اگر شخصی لبخند بزند و دندان های نامرتب و یا خراب داشته باشد ناخودآگاه شما حس بدی خواهید داشت. همچنین، گاهی ممکن است احساس کنید که آن شخص مناسب نیست و تصمیم بگیرید که تعاملات خود را با او محدود کنید. با توجه به این موارد مراجعه به دندانپزشک متخصص برای رفع مشکلات دندانی از جمله اموری است که باید مد نظر قرار دهید. ترمیم دندان یکی از اموری است که می تواند به بازسازی و رفع مشکلات دندانی کمک کند.

ترمیم دندان

ترمیم دندان چیست؟

ترمیم دندان به فرایند بازسازی و بهبود دندان‌های آسیب دیده گفته می شود. برای ترمیم و بازسازی دندان ها ساختار اصلی دندان طبیعی حفظ می گردد و مشکلاتی که در آن به وجود آمده اند از برداشته می شوند. پوسیدگی دندان یکی از اصلی ترین مواردی است که باعث می شود افراد برای ترمیم به یک دندانپزشک حرفه ای مراجعه نمایند. در این شرایط، دندانپزشک عفونت و مشکلات جانبی را که در اثر پوسیدگی به وجود آمده اند از بین می برد و سپس اقدام به رفع پوسیدگی می کند. در این روند، تمامی تلاش این است که ساختار طبیعی دندان حفظ شود. گاهی نیز پزشک در روند ترمیم تصمیم می گیرد مشکلاتی را که در دندان به وجود آمده اند از بین ببرد. به طور مثال، ممکن است دندان های فرد از یک دیگر فاصله داشته باشند و یا دندان ها نامرتب باشند. کامپوزیت و لمینت از جمله اموری هستند که باعث می شوند دندان ها ساختار خوبی داشته باشند و در اصل ریشه و پایه اصلی دندان طبیعی حفظ می شود.

چه زمانی باید برای ترمیم و بازسازی دندان به دندانپزشکی مراجعه کنیم؟

شرایط متعددی وجود دارند که باعث می شوند شما برای ترمیم دندان اقدام کنید، برخی از این شرایط به شرح زیر هستند:

  • زمانی که دندان در اثر ضربه و یا فشار آسیب دیده است.
  • زمانی که دندان پوسیده است و دیگر فانکشن قبلی خود را ندارد.
  • زمانی که دندان عفونت کرده است.
  • زمانی که رنگ دندان تغییر کرده است.
  • زمانی که دندان درد در اثر عوارض درمانی و یا مصرف برخی از داروهاست.

برای ترمیم دندان از چه موادی استفاده می‌شود؟

برای ترمیم دندان مواد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. مواد رایج در روند ترمیم و بازسازی دندان کامپوزیت (Composite)، سرامیک و آمالگام (Amalgam) است. کامپوزیت و سرامیک بیشتر برای ترمیم دندان‌ها در جلو مورد استفاده قرار می گیرند، زیرا رنگ و ظاهری مشابه به دندان طبیعی دارند. آمالگام معمولاً برای ترمیم دندان‌های پشتی که در معرض فشار قرار دارند،  مورد استفاده قرار می گیرد. در هر شرایط، دندانپزشکی که قرار است کارهای ترمیمی را بر روی دندان شما انجام دهد باید دانش، تخصص و تجربه کافی داشته باشد. زیرا عدم تخصص و یا تجربه می تواند آسیب های زیادی را به دندان وارد کند.

ترمیم دندان

آیا ترمیم و بازسازی دندان باعث درد یا حساسیت می‌شود؟

شاید بتوان گفت یکی از بزرگترین نگرانی های کسانی که به دندانپزشکی مراجعه می کنند در این باره است که آیا ترمیم و بازسازی دندان باعث درد یا حساسیت می شود! در بعضی از موارد، پس از انجام ترمیم دندان ممکن است بیمار موقتاً حساسیت یا درد کوتاه مدتی را تجربه کند. این امر ممکن است به علت تحریک عصب دندان، تغییر دمای محیط دهان یا وارد شدن تنش به بافت دندانی باشد. حساسیت و درد معمولاً در چند روز اول بعد از ترمیم ظاهر می‌شود و با گذشت زمانک اهش می‌یابد. در صورتی که درد یا حساسیت بعد از چند روز ادامه داشته باشد یا شدیدتر گردید، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید.

چقدر طول می‌کشد تا یک ترمیم دندان بهبود یابد؟

زمان بهبودی پس از ترمیم دندان بستگی به نوع و شدت ترمیم دارد. در صورتی که ترمیم ساده انجام شود، معمولاً در چند روز اول بعد از ترمیم حس بهتری خواهید داشت. اما در مواردی که دندان های شما به ترمیم سنگینی نیاز دارد، زمان لازم برای بهبود ممکن است تا چند هفته طول بکشد. همچنین، نوع ماده استفاده شده برای ترمیم و شرایط دندانی از جمله مواردی هستند که بر زمان بهبود اثر می گذارند. برای اینکه بتوانید درک درستی به ساختار دندانی خود داشته باشید، باید ابتدا به یک دندانپزشک حرفه ای مراجعه کنید و پس از آن دندانپزشک دندان های شما را به دقت مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد و اطلاعات کافی را در این زمینه در اختیارتان می گذارد.

مراقبت های لازم پس از ترمیم و بازسازی دندان

بهتر است بدانید این امر ضروری است پس از ترمیم دندان مراقبت‌های خاصی صورت گیرد تا بهبودی زودتر حاصل شود و روند ترمیم دوام بیشتری داشته باشد. مراقبت‌هایی که معمولاً توصیه می‌شود تمامی افراد به آن توجه داشته باشند به شرح زیر هستند:

  • رعایت بهداشت دهان و دندان، مسواک زدن حداقل دو بار در روز، استفاده از نخ دندانی و مصرف دهان شویه مناسب
  • اجتناب از خوردن و نوشیدنمواد غذایی سخت و داغ پس از ترمیم
  • اجتناب از کارهایی که ممکن استباعث شکستن یا آسیب دندان ترمیمی شوند، مانند گاز دادن به مواد غذایی سخت، اعمال فشار زیاد بر روی دندان ترمیم شده و یا جویدن مواد غیرقابل جویدن.
  • مراجعه منظم به دندانپزشک برایبررسی و ارزیابی دوره‌ای ترمیم و همچنین تمیزی و پایش دندان‌ها

ما در کنار شماییم برای تجربه دندان های زیبا

دندان ها می توانند هم به سلامتی شما کمک کنند و هم تعاملات اجتماعی را بهبود ببخشند. امروزه، در قرن بیست و یکم توجه به دندان ها و زیبایی آنها از جمله اموری است که مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین، شما باید حداقل سالی یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید و ساختار دندان های خود را مورد بررسی قرار دهید. ما در تلاش هستیم حرفه ای ترین و تخصصی ترین خدمات دندان را به شما ارائه دهیم. ما می خواهیم تا پایان مسیر لبخند زیبا در کنار شما باشیم.