جرمگیری دندان یا بروساژ نوعی خدمات دندان است که طی آن پلاک و کلکولوس (تارتار) موجود در بالا و زیر خط لثه از بین می رود و همین امر باعث می شود نوعی پاکسازی عمیق در ظاهر دندان صورت گیرد. استفاده از این روش خطر ابتلا به بیماری های لثوی را کاهش می دهد و می تواند سلامت دندان ها را حفظ نماید. البته باید بدانید بروساژ باید طبق دستور العمل خاصی صورت گیرد و شما باید هر 3 و یا 4 ماه این کار را انجام دهید تا به مینای دندان آسیب وارد نشود و ساختار طبیعی دندان حفظ شود.

جرمگیری دندان

آیا مسواک زدن کار جرمگیری را انجام می دهد؟

ممکن است این مسئله برای شما پیش بیاید که مسواک زدن کار جرمگیری را انجام می دهد و دیگر نیازی به جرم گیری ندارید. بهتر است بدانید این باور کاملا اشتباه است. زیرا جرم گیری روشی است که با استفاده از دستگاه خاص تمامی جرم ها و پلاک هایی که در لابه لای لثه گیر کرده اند خارج می شوند و همین امر می تواند ساختار دندان طبیعی را به خوبی حفظ کند. به همین دلیل، شما هرگز نباید تصور کنید که با یک مسواک و یا خمیردندان می توانید همان کاری را انجام دهید که جرم گیری انجام می دهد.

فواید جرم گیری چیست؟

بهتر است زمانی که برای جرمگیری مراجعه می کنید از قبل با فواید این کار آشنایی داشته باشید. فواید جرم گیری به شرح زیر هستند:

  • جلوگیری از پوسیدگی: یکی از مهمترین فواید جرم گیری این است که پلاک ها را از روی دندان از بین می برد و اجازه نمی دهد ساختار دندان پوسیده شود. این مسئله می تواند سلامت دندان ها را به میزان بسیار زیادی افزایش دهد.
  • جلوگیری از بیماری های لثوی: با توجه به این مسئله که در روش جرم گیری باکتری ها و پلاک هایی که در زیر خط لثه جمع شده اند، خروج آنها از سلامت دندان ها محافظت می کند و اجازه نمی دهد فرد به بیماری های لثوی مبتلا شود.
  • از بین بردن لکه ها: یکی از فواید بسیار مهم جرمگیری دندان از بین بردن لکه هایی است که در اثر مصرف خوراکی ها در طول زمان بر روی ساختار دندان به وجود می آیند.
  • جلوگیری از بوی بدن دهان: با استفاده از جرم گیری دندان می توانید پلاک های دندانی را به خوبی از بین ببرید و همین امر نقش بسیار مهمی در جلوگیری از بوی بد دهان دارد.

روش اجرای جرم گیری

ابتدا دندانپزشک لثه ها را بی حس می کند که در طول جرمگیری حس بدی نداشته باشید و بتوانید به راحتی این پروسه را پشت سر بگذارید. پس از آن، دندانپزشک از ابزار دستی و یا اولتراسونیک برای از بین بردن جرم هایی که در دهان به وجود آمده اند استفاده می کند. دندانپزشک تمامی خطوط لثه و زیر لثه و پشت دندان ها را با استفاده از ابزار مخصوص تراش می دهد و اجازه نمی دهد کوچکترین پلاکی در دهان باقی بماند.

جرمگیری دندان

مراقبت های پس از جرم گیری

بهتر است بدانید پس از جرمگیری شما باید به موارد متعددی توجه داشته باشید که به شرح زیر هستند:

  • به مدت 48 تا 72 ساعت پس از جرم گیری از غذاهای سبک و نرم استفاده کنید.
  • در صورتی که دندانپزشک برای شما آنتی بیوتیک مصرف کرده است، آن را به صورت مرتب مصرف کنید.
  • در دو و یا سه روز اول از مسواک بسیار نرم استفاده کنید و به آرامی مسواک بزنید.

آیا جرم گیری همان بلیچینگ است؟

یکی از سوالاتی که همواره در این زمینه پرسیده می شود این است که آیا جرمگیری همان بلیچینگ است. پاسخ به این سوال قطعا منفی است. بلیچینگ به روشی گفته می شود که طی آن دندانپزشک از مواد مخصوص استفاده می کند و ظاهر دندان را سفید می نماید. اما جرم گیری روشی است که با استفاده از ابزار خاص پلاک هایی که در دندان جمع آوری شده اند از بین می روند و ظاهر دندان طبیعی مشخص می گردد. در روش جرم گیری از هیچ ماده شیمیایی برای سفید کردن دندان ها استفاده نمی شود.

آیا خونریزی پس از جرم گیری عادی است؟

ممکن است شما پس از جرمگیری خونریزی داشته باشید و این سوال برایتان پیش بیاید که آیا این امر عادی است یا خیر! بهتر است بدانید با توجه به این موضوع که در طول مدت جرم گیری دندانپزشک با استفاده از ابزار لثه ها و خط زیر لثه ها را تمیز می کند ممکن است خراش های کوچکی در لثه ها وجود داشته باشد. به همین دلیل، به مدت 48 ساعت پس از جرم گیری دندان خونریزی امری عادی است و ممکن است برای تمامی افراد رخ دهد. اما اگر خونریزی شما بیشتر از 48 ساعت طول کشید، بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.

آیا دندان لمینت و کامپوزیت را می توان جرم گیری کرد؟

از جمله سوالاتی که همواره پرسیده می شود در این زمینه است که آیا دندان لمینت و یا کامپوزیت را می توان جرم گیری کرد. همانطور که می دانید لمینت و کامپوزیت روشی هستند که نوعی روکش و یا ماده خاص بر روی دندان طبیعی قرار می گیرد. در نتیجه؛ شما دیگر نمی توانید به ساختار دندان طبیعی دسترسی داشته باشید. به همین دلیل، دندان لمینت و کامپوزیت هرگز قادر به جرمگیری نیستند.

آیا دندان ایمپلنت را می توان جرم گیری کرد؟

سوال دیگری که در این راستا پرسیده می شود در این رابطه است که آیا دندان ایمپلنت را می توان جرم گیری کرد. بهتر است بدانید ساختار دندان ایمپلنت به گونه ای است که قادر به جرمگیری نیست و انجام این تکنیک می تواند به روکش و یا قالب دندان آسیب های جدی وارد کند.

ما در کنار شماییم برای تجربه دندان های زیبا

دندان ها مهمترین ارگانی در بدن هستند که می توانند به زیبایی و سلامتی شما کمک کنند. اگر دندان های شما نیازمند ارتودنسی هستند، می توانید به کلینیک ما مراجعه کنید. ما در تلاش هستیم بهترین خدمات را با بالاترین کیفیت به شما ارائه دهیم. هدف ما تنها رفع ایراد دندان های شما نیست! ما می خواهیم شما لبخند زیبایی را تجربه کنید و این همان چیزی است که باعث می شود اعتماد به نفس شما در تعاملات اجتماعی تان بالا برود. در کنار ما بهترین ها را تجربه کنید.